آش ماست

طرز تهیه آش ماست بدون گوشت به روشی اصیل

طرز تهیه آش ماست

آش ماست یکی از آش های خوش طعم و لذیذ سنتی کشورمان است که به روش های مختلفی تهیه می شود و دارای انواع شیرازی، شمالی ، کردی ، تبریزی و غیره می باشد.

آش ماست جزء آش های قدیمی و اصیل است که طرفداران خودش را دارد و دارای ارزش غذایی بالایی است. در تهیه این آش از مواد ساده اولیه استفاده می شود.

طبخ آش ماست بسیار آسان است و برای طعمی بهتر در آن از گوشت گردن گوسفند و یا گوشت چرخ کرده به صورت قل قلی استفاده می شود.

البته در بعضی دستورهای این آش خوشمزه از گوشت استفاده نمی شود و طعمی فوق العاده دارد. همچنین می توان از نخود و عدس هم به جای لپه در این آش استفاده کرد.

 

ما به شما پیشنهاد می کنیم از آموزش آشپزی در سایت دنیای زنانه استفاده بهینه را ببرید و با این دستور ساده آش ماست بدون گوشت با ما همراه باشید.

 

آش ماست

 

خرید آنلاین وسایل آشپزخانه و لوازم آشپزی از فروشگاه های اینترنتی

 

مواد لازم برای تهیه آش ماست

 

1 ماست دو لیوان
2 پیاز یک عدد
3 برنج یک لیوان
4 لپه نصف لیوان
5 سبزی آش  سه لیوان
6 پیاز داغ، نعنا داغ، سیرداغ به مقدار لازم
7 نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه به مقدار لازم
8 آب به مقدار لازم

 

طرز تهیه آش ماست مرحله به مرحله

 

مرحله اول

برای تهیه آش ماست اول حبوبات آش را که از شب قبل خیساندیم و در یک قابلمه به همراه مقداری آب می ریزیم. در این دستور ما از لپه استفاده کردیم.

بعد قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا لپه ها خوب بپزند. سپس سبزی آش مان را به قابلمه می افزاییم.

 

برای آموزش بیشتر آشپزی بخوانید:  خواص بی نظیر نمک 

 

مرحله دوم

در این مرحله برنجی را که از قبل شستیم و کمی خیس خورده به بقیه مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا روی حرارت متوسط بپزند.

سپس برای طعم بهتر آش مقداری نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه می کنیم. در این قسمت می توان مقداری از پیاز داغ و سیر داغ و نعنا داغ را که برای تزیین آش آماده کردیم در داخل آن بریزیم.

این کار طعم آش را بی نظیر می کند. در طبخ این آش چون از گوشت استفاده نکردیم می توانیم از عصاره آب قلم یا آب گوشت در آن استفاده کرد.

 

برای مشاهده مقاله خواص زردچوبه  کلیک کنید.

 

مرحله آخر

این مرحله نوبت اضافه کردن ماست است. بهتر است قبل از تهیه ماست را در دمای محیط آشپزخانه قرار دهیم. البته از ماست ترش هم می توان استفاده کرد که سلیقه ای می باشد.

سپس حدودا بعد از نیم ساعت پخت همه مواد می توان ماست مان را به آش اضافه کنیم. حرارت گاز باید ملایم باشد تا هم ماست نبرد هم به یک غلظت مناسب برسد.

در حین اضافه کردن ماست آش را مرتب هم می زنیم و وقتی به شکل دلخواه خود رسیدیم زیر قابلمه را خاموش می کنیم.

به همین سادگی آش خوشمزه ما آماده سرو است. بعد از سرو آن را با پیاز داغ و نعنا داغ و سیر داغ تزیین می کنیم. گوارای وجودتان.

 

آشنایی برخی از خواص مفید ماست

ماست بسیار پرخاصیت است و استفاده ی روزانه آن به سلامت بدن کمک می کند. در هر یک لیوان ماست کم چرب  155 کیلو کالری انرژی وجود دارد.

همچنین دارای مقدار قابل توجهی پروتئین ، چربی ، کربوهیدرات ، کلسیم ، پتاسیم ، ویتامین های گروه ب، اسید فولیک، اسید لاکتیک، فسفر، ید و روی می باشد.

مصرف ماست برای سلامت پوست و مو مفید است و یک روشن کننده طبیعی و ضد چروک برای پوست به حساب می آید.

همچنین ماست باعث تقویت معده و روده می شود، باکتری های مفید روده و معده را افزایش می دهد و از سرطان روده بزرگ و بیماری هایی مثل یبوست ، اسهال و صفرا جلوگیری می کند.

به علت داشتن کلسیم برای سلامت استخوان کودکان و بزرگسالان سودمند است و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.

علاوه بر این ماست قند خون را تنظیم کرده و باعث کاهش کلسترول خون می شود و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *