آش شلغم

طرز تهیه آش شلغم یک غذای مفید برای سرماخوردگی

طرز تهیه آش شلغم

آش شلغم یکی از آش های خوشمزه، سالم و مقوی است که معمولا در فصل های سرد سال طبخ می شود. آش شلغم یک غذای مفید برای دوران زکام می باشد.

این آش یک غذای کامل به حساب می آید چرا که شلغم علاوه بر اینکه سیستم ایمنی بدن را قوی می کند، دارای خواص بی نظیری نیز می باشد.

در تهیه این آش بیشتر از سبزیجات و حبوبات استفاده می شود و لی می توان برای طعم بهتر آن از گوشت چرخ کرده به صورت قل قلی در آن استفاده کرد.

روش های مختلفی برای تهیه این آش وجود دارد و اصالت این آش به استان خراسان بر می گردد و در شهرهایی مثل شیراز و قزوین هم تهیه می شود.

 

ما به شما پیشنهاد می کنیم از آموزش آشپزی در سایت دنیای زنانه استفاده مفید و لازم را ببرید و حتما این آش شلغم پرخاصیت را برای اعضای خانواده خود تهیه کنید و لذت ببرید.

 

آش شلغم

خرید آنلاین وسایل آشپزخانه و لوازم آشپزی از فروشگاه های اینترنتی

 

مواد لازم برای تهیه آش شلغم

 

1 شلغم نیم کیلو
2 ماش یک لیوان
3 برنج یک لیوان
4 عدس نصف لیوان
5 پیاز یک عدد بزرگ
6 سبزی آش نیم کیلو
7 نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه به مقدار لازم
8 آب به مقدار لازم
9 پیاز داغ ، سیر داغ ، نعنا داغ ( برای تزیین ) به مقدار لازم
10 روغن مایع به مقدار لازم

 

طرز تهیه آش شلغم با ماش

 

مرحله اول

برای تهیه آش شلغم اول عدس و ماش مان را می شوریم ، سپس برنجی که از قبل کمی خیساندیم را در یک قابلمه به همراه مقداری آب می ریزیم.

زیر حرارت را روشن می کنیم و اجازه می دهیم تا حبوبات و برنج ما کمی پخته و نرم شوند.

 

برای آموزش بیشتر آشپزی بخوانید:  خواص بی نظیر نمک 

 

مرحله دوم

در این مرحله در یک تابه پیاز خرد شده را به همراه مقداری روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و صبر می کنیم تا پیازها کمی طلایی رنگ و سبک شوند.

بعد از آن مقداری زردچوبه ، فلفل سیاه و نمک به تابه می افزاییم و این ترکیب را هم می زنیم. در صورت دلخواه می توان سیر هم به این ترکیب اضافه کرد.

 

برای مشاهده مقاله خواص زردچوبه  کلیک کنید.

 

مرحله سوم

در این مرحله پیاز های داخل تابه را داخل آش می ریزیم، این کار طعم آش ما را دو چندان می کند. بعد نوبت به اضافه کردن شلغم ها می رسد.

بعد از پخت حبوبات و برنج ، شلغم های شسته و نگینی شده را به قابلمه اضافه می کنیم. شلغم در مدت زمان کمی پخته می شود.

 

برای مشاهده مقاله خواص مفید سیر  کلیک کنید.

 

مرحله آخر

در آخر کار سبزی آش را اضافه می کنیم و تقریبا حدود نیم ساعت آش شلغم ما آماده سرو می باشد. برای تزیین این آش خوشمزه همانند آش های دیگر از پیاز ، سیر داغ و نعنا داغ استفاده می کنیم. نوش جان.

 

آشنایی با برخی از خواص شلغم

شلغم جزو میوه ها به حساب نمی آید و یکی از نوع های سبزیجاتی است که دارای ریشه‌ است. شلغم طبعی گرم و تر دارد و غنی از مواد مغذی است.

معمولا شلغم را هم خام و هم پخته مصرف می کنند که در رنگ‌های سفید، سبز و بنفش وجود دارد. شلغم سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است و بسیار کم کالری می باشد و به کنترل وزن کمک می کند.

شلغم برای سلامت بدن بسیار سودمند است و بویژه به درمان سرماخوردگی کمک می کند. همچنین خواص ضد سرطانی دارد، به تنظیم قند خون کمک می کند و خاصیت ضد التهابی دارد.

بخاطر وجود ویتامین A برای پوست و مو مفید است و بخاطر داشتن فیبر زیاد برای بیماران دیابتی بسیار مفید است.

همانطور که دیدید شلغم دارای خواص بی نظیری است بنابراین بهتر است آن را در وعده های غذایی خود به صورت خام و پخته بگنجانید.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *