طرز تهیه نان سنگک خانگی خوشمزه

طرز تهیه نان سنگک خانگی

طرز تهیه نان سنگک خانگی بسیار ساده می باشد. نان سنگک یک نان بسیار خوشمزه و سبوس دار است که فقط در کشور ایران پخته می شود. می توان از این نان به نان ملی ایران هم نام برد.

نان سنگک ، در زمان قدیم یک نان اشرافی بوده‌ که بیشتر در فصل زمستان و ماه رمضان پخته می‌شده و یک نان ماندگار در خانواده های ایرانی بوده که چند ماه بیات نمی‌شده ‌است.

این نان مغذی دارای ارزش غذایی زیادی است. نان سنگک دارای مقدار قابل توجه ای از ویتامین ها، فیبر ، سبوس ،پروتئین ، کلسیم و آهن است.

در نان سنگک دو آنتی اکسیدان مفید به نام‌های سی‌سامین و سزامولین وجود دارد که از خانواده‌ی لیگنان‌ها است.

سبوس موجود در نان سنگک باعث می شود غذا بهتر هضم شود و به درمان یبوست می کند. آهن موجود در نان سنگک سبوس دار نیز باعث باهوشی در کودکان می شود.

برای تهیه نان سنگک خانگی به خمیر ترش نیاز داریم تا نان کیفیت بهتری پیدا می کند.

برای مشاهده ” آموزش انواع نان ” کلیک کنید.

 

طرز تهیه نان سنگک خانگی

طرز تهیه و مواد اولیه نان سنگک خانگی

 

مواد لازم

  • کنجد به مقدار دلخواه
  • سیاه دانه به مقدار دلخواه
  • نمک 2 قاشق چایخوری
  • خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری
  • آرد 1 کیلو
  • آب 700 گرم

 

طرز تهیه نان سنگک خانگی

برای تهیه نان سنگک خانگی ابتدا خمیر ترش را آماده می کنیم . خمیر ترش را باید از یک شبانه روز قبل در یخچال بگذاریم.

وسایل لازم برای پختن نان سنگک

باید از مقداری سنگ های گرد و مسطح ریز ، استفاده کرد و از یک قطعه چوب بزرگ برای صاف کردن سنگ ها و یک چوب شبیه پارو برای پهن و خارج کردن نان استفاده کرد.

برای تهیه خمیر ترش باید 3 گرم مایه خمیر را با 150 گرم آرد و یک لیوان سر خالی آب مخلوط ‌کنیم. یک ظرف برمی داریم و آب را گرم می کنیم و بعد مایه خمیر را در آن حل می کنیم.

بعد آرد را کم کم به آن اضافه می کنیم و با میکسر هم می زنیم تا یکدست شود. بعد از آماده شدن خمیرترش روی ظرف را با پلاستیک می پوشانیم.

در تهیه نان سنگک از خمیر ترش به جای مایه خمیر برای کیفیت بهتر نان استفاده می شود.

تهیه خمیر سنگک خانگی

برای تهیه خمیر آب (5 دسی لیتر) را گرم می کنیم و به همراه آرد (850 گرم) و نمک با همزن خیلی خوب مخلوط می کنیم.

بعد روی ظرف را با پلاستیک می پوشانیم و حدود نیم ساعت استراحت می دهیم. 3 گرم مخمر باقی مانده را با چند قاشق آب ولرم مخلوط می کنیم.

بعد همراه با خمیر ترش به خمیری که در مرحله دوم تهیه کردیم با میکسر خوب مخلوط می کنیم.

وقتی خمیر یک دست شد ، آن را تا سه ساعت استراحت می دهیم و روی آن را با پلاستیک می پوشانیم . این خمیر کمی شل تر از خمیر های دیگر است.

 

پخت نان سنگک خانگی

سنگ ها ‌را در سینی فر قرار می دهیم و داخل فر می گذاریم تا خوب داغ شوند . درجه فر را روی 250 درجه سانتی گراد تنظیم می کنیم.
وقتی سنگ ها خوب داغ شدند و خمیر ما هم آماده شده بود ، از وسیله‌ای که به شکل پارو تهیه کرده ایم استفاده می کنیم و سطح آن را با آب خیس می کنیم.

بعد کمی دستانمان را خیس می کنیم و با دو دستمان مقداری خمیر را برمی داریم و روی سطح صاف قرار می دهیم.

خمیر ما به اندازه کافی شل است به آرامی آن را روی سنگ‌ها در فر قرار می‌دهیم و با دست به آن فرم می دهیم و آن را کش می آوریم.

می توانیم از سیاه دانه یا کنجد برای روی نان استفاده کنیم . هنگام پخت نان از شعله های بالایی فر استفاده می کنیم.

نان سنگک خانگی خوشمزه ما آماده است. نوش جان.

 

نان خانگی

برای مشاهده طرز تهیه نان های خانگی دیگر روی لینک زیر کلیک کنید.

طرز تهیه نان خانگی 

 

دستور پخت انواع نان

در این بخش از سایت دنیای زنانه به آموزش انواع نان می پردازیم.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *