خورش قورمه سبزی

طرز تهیه خورش قورمه سبزی مجلسی خوشرنگ و جا افتاده

طرز تهیه خورش قورمه سبزی

خورش قورمه سبزی یکی از اصیل ترین و پرطرفدارترین خورش های مجلسی ایرانی است که قدمت آن تقریبا به پنج هزار سال پیش بر می گردد.

این خورش در شهرهای کشورمان به روش های متفاوتی تهیه می شود. خورش قورمه سبزی بیشتر با گوشت و در برخی دستورها با مرغ هم طبخ می شود.

در تهیه این خورش در برخی استان ها از سبزی های محلی و کوهی استفاده می شود و همچنین به جای لوبیا قرمز از لوبیاهای مختلف دیگر استفاده می کنند.

در قسمت های شمالی کشورمان از بادمجان و گوجه و یا رب گوجه در پخت قورمه سبزی استفاده می شود. با وجود همه ی این روش ها جا افتادن خورش قورمه سبزی نقش مهمی در طعم و مزه آن دارد.

 

ما به شما پیشنهاد می کنیم از آموزش آشپزی در سایت دنیای زنانه استفاده کنید و با این دستور ساده خورش قورمه سبزی با ما همراه باشید.

 

خورش قورمه سبزی

 

خرید آنلاین وسایل آشپزخانه و لوازم آشپزی از فروشگاه های اینترنتی

 

مواد لازم برای تهیه خورش

 

1 گوشت خورشتی 300 گرم
2 پیاز خرد شده 1 عدد
3 سبزی خورشتی 500 گرم
4 روغن مایع به مقدار لازم
5 لیمو عمانی 3 عدد
6 نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه به مقدار لازم
7 لوبیا قرمز 200 گرم
8 آب به مقدار لازم

 

طرز تهیه خورش قورمه سبزی جا افتاده

 

مرحله اول

برای تهیه یک قورمه سبزی خوشمزه ابتدا باید از شب قبل لوبیاها را خیس کنیم تا نفخ آن گرفته شود. دقت کنید برای استفاده حتما آب لوبیاها را خالی کنید و در خورش بریزید.

مرحله دوم

بعد در قابلمه مورد نظر خود مقداری روغن مایع می ریزیم و پیاز های خرد شده را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.

سپس گوشت های خورشتی را به قابلمه اضافه می کنیم و با پیاز کمی تفت می دهیم تا مقداری سرخ شوند و رنگشان عوض شود.

بهتر است برای خوش طعم شدن خورش از گوشت گوسفند استفاده کنیم که هم سریع تر می پزد و هم طعمی بسیار لذیذی دارد.

 

برای آموزش بیشتر آشپزی بخوانید:  خواص بی نظیر نمک 

 

مرحله سوم

در این مرحله ادویه ها را اضافه می کنیم. مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به گوشت اضافه می کنیم و این ترکیب را هم می زنیم.

بعد لوبیاهایی که از شب قبل خیساندیم را آبکش می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.

 

برای مشاهده مقاله خواص زردچوبه  کلیک کنید.

 

مرحله چهارم

در این مرحله سبزی خورشتی را به بقیه مواد اضافه می کنیم و در آخر برای چاشنی غذا مقداری نمک و لیمو عمانی اضافه می کنیم.

مقدار لیمو عمانی بستگی به ذائقه شما دارد. اگر ترش تر دوست دارید مقدار آن را بیشتر کنید تا به طعم دلخواه خود برسید.

 

مرحله پنجم

بعد از اضافه کردن همه مواد مقداری آب به خورش می افزاییم و اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم به مدت دو تا سه ساعت خورش قورمه سبزی ما خوب جا بیفتد.

 

برای مشاهده مقاله خواص فلفل سیاه  کلیک کنید.

 

نکات کاربردی

  • دقت کنید برای داشتن یک قورمه سبزی تیره رنگ و جا افتاده سبزی خود را بیشتر سرخ کنید که این کاملا سلیقه ای است.
  • برای روغن انداختن خورش می توان از یک تکه یخ در خورش استفاده کرد، این کار روغن خوبی به خورش می دهد.
  • علاوه بر لوبیا قرمز می توان از لوبیا سفید و یا لوبیا چیتی هم در طبخ این خورش خوشمزه استفاده کرد.
  • استفاده از سبزی تازه به جای سبزی ای که در فریزر دارید طعم بهتری به خورش ما می دهد.
  • برای طعم ترش تر خورش می توان علاوه بر لیمو امانی از یک قاشق غذاخوری آب لیمو ترش تازه نیز استفاده کرد.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *