طرز تهیه آش شله قلمکار خوشمزه خانگی
طرز تهیه آش شله قلمکار
آش شله قلمکار یکی از آش های خوشمزه و محبوب ما ایرانی هاست ، این آش مناسب برای وعده ناهار و شام می باشد.
آش شله قلمکار را در ایام ماه محرم برای نذری دادن و ماه رمضان بیشتر می پزند ، این آش بسیار مقوی است و در آن از گوشت گوسفندی ، حبوبات و سبزی آش ، برنج و گندم و یا بلغور گندم استفاده می شود ، بنابراین طعم بسیار خاص و ویژه ای دارد.
پیشنهاد می کنیم از آموزش آشپزی در سایت دنیای زنانه بهره مند شوید و حتما آش شله قلمکار را بپزید و در کنار خانواده نوش جان کنید.
خرید آنلاین وسایل آشپزخانه و لوازم آشپزی از فروشگاه های اینترنتی |
مواد لازم برای تهیه
1 | گوشت سردست گوسفندی | پانصد تا هفتصد گرم |
2 | نخود | نصف لیوان |
3 | لوبیا چیتی | نصف لیوان |
4 | عدس | نصف لیوان |
5 | بلغور گندم | دویست گرم |
6 | لوبیا چشم بلبلی | نصف لیوان |
7 | لوبیا چشم سفید | یک چهارم لیوان |
8 | برنج | یک لیوان |
9 | سیرداغ ، نعنا داغ، پیاز داغ | به مقدار لازم |
10 | سبزی آش | به مقدار لازم |
11 | نمک، فلفل، دارچین، زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش شله قلمکار خانگی
در ابتدا یک قابلمه بردارید و برنج ، بلغور گندم را بپزید و حتما از شب قبل حبوبات به غیر از عدس را بشورید و خیس کنید و در چندین مرتبه آب آن را تا صبح خالی کنید تا نفخش گرفته شود.
سپس یک قابلمه بردارید و گوشت را همراه با نمک و ادویه ها در آن بریزید و بر روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید که گوشت بپزد.
بعد حبوبات را در یک قابلمه بریزید و اجازه دهید که بپزند و بعد پیاز داغ ، سیر داغ و نعنا داغ را درست کنید و کنار بگذارید.
برای مشاهده مقاله خواص فلفل سیاه کلیک کنید. |
در این مرحله ، بعد از پخت گوشت ، حبوبات و برنج ، بلغور ، یک قابلمه بزرگ بردارید و آب گوشت پخته شده را در آن بریزید.
گوشت پخته شده را ریش ریش کنید و یا بکوبید تا کشدار شود و بعد به آب گوشت، مقداری پیاز داغ و نعنا داغ و سیر داغ بیافزایید.
سپس برنج و بلغور ، حبوبات پخته شده و کوبیده شده را به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را باهم مخلوط کنید و هم بزنید.
و در آخر سبزی را به این آش اضافه کنید و بعد به کل آش نمک و فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و شروع به هم زدن آش کنید تا آش شما کشدار شود و جا بیافتد.
برای آموزش بیشتر آشپزی بخوانید: خواص و مضرات زردچوبه |
حالا آش شله قلمکار خوشمزه ما آماده خوردن است . نوش جان
دستور پخت : سرکار خانم اکبری
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.