طرز تهیه نان ایشلی کوکه (نان محلی تبریز)

طرز تهیه نان ایشلی کوکه

طرز تهیه نان ایشلی کوکه جالب و راحت است. این نان خوشمزه برای شهر تبریز می باشد و به آن نان روغنی مغزدار ایشلی کوکه هم گفته می شود.

این نان بسیار نان مقوی ای می باشد و آن را به عنوان صبحانه همراه با پنیر لیقوان میل می کنند.

در این مایه میانی این نان مقوی از مواد ی چون زردچوبه ، زعفران ، زنجبیل استفاده شده است که سرشار از خاصیت می باشد .

زردچوبه خواص بسیار زیادی بر سلامتی انسان دارد و دارای کورکومین می باشد و منبعی از پتاسیم و آهن ، ویتامین های C و B6 است.

زعفران به عنوان مسکن طبیعی و دارای خواص ضد درد می باشد .

زنجبیل در طب سنتی مخصوصا در چین باستان یکی از گیاهان دارویی مهم و درمانی بوده و در ایران هم هست .

 

طرز تهیه نان ایشلی کوکه

مواد لازم برای خمیر نان ایشلی کوکه

 

  • خمیر مایه یک قاشق سوپ خوری
  • آب ولرم یک چهارم لیوان
  • شکر 50 گرم
  • نمک یک قاشق چایخوری
  • آرد شش لیوان
  • ماست نصف لیوان
  • بیکینگ پودر یک قاشق چایخوری
  • تخم مرغ سه عدد
  • پودر زنجبیل یک قاشق غذاخوری
  • روغن مایع نصف لیوان
  • شیر ولرم نصف لیوان

مواد لازم برای رومال کردن نان

 

  • ماست یک قاشق چایخوری
  • کنجد و یا سیاه دانه به میزان دلخواه
  • زرده تخم مرغ یک عدد
  • شکر یک قاشق چایخوری

 

مواد میانی خمیر

  • زردچوبه یک قاشق سوپ خوری
  • زعفران به میزان لازم
  • پودر زنجبیل یک قاشق سوپ خوری
  • آرد یک لیوان

طرز تهیه نان ایشلی کوکه

در ابتدا آب را با خمیر مایه و شکر مخلوط کرده و اجازه بدهید به مدت ده دقیقه بماند تا خمیر مایه به عمل بیاید.

سپس تخم مرغ ها را با نمک ، بیکینگ پودر ، شکر ، روغن مایع ، شیر و پودر زنجبیل در یک ظرف بزرگ ریخته و با هم مخلوط کنید.

در این مرحله آرد را کم کم به این مواد اضافه کنید و بعد خمیر مایه را به آن اضافه کنید و حدود یک ربع خمیر بدست آمده را با دست ورز دهید.

سپس روی خمیر را با پارچه ای تمیز بپوشانید و اجازه دهید که حسابی خمیر به مدت یک ساعت و نیم استراحت کند تا حجمش دو برابر شود.

طرز تهیه مایه میانی نان ایشلی کوکه

ابتدا آرد را خوب تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود ، سپس به آن زردچوبه ، زعفران و پودر زنجبیل و در صورت دلخواه کمی کره و شکر را به آن بیافزایید و کنار بگذارید.

هنگامیکه خمیر حجمش دو برابر شد ، خمیر را چونه کنید و به شکل گرد در بیارید و از مایه میانی داخلش قرار دهید و خمیر را ببندید.

در این مرحله زرده تخم مرغ را با ماست و شکر مخلوط کرده و روی نان ها را رومال کنید و بعد کنجد یا سیاه دانه رویش بریزید و هر طرحی که می خواهید روی نان بیاندازید.

سپس روی خمیرها را بپوشانید و اجازه دهید که به مدت یک ربع تا بیست دقیقه دوباره استراحت کنند.

پس از این استراحت خمیر ها را در فر با دمای 180 درجه و به مدت 25 دقیقه قرار دهید تا نان ها پخته شود.

توجه کنید برای اینکه نان شما خشک نشود بهتر است یک ظرف آب در داخل فر قرار دهید.

حالا نان ایشلی کوکه خوشمزه ما آماده خوردن است .نوش جان.

 

 

نان سنتی و محلی

برای مشاهده طرز تهیه نان های سنتی و محلی دیگر روی لینک زیر کلیک کنید.

طرز تهیه نان سنتی و محلی  

 

دستور پخت انواع نان

در این بخش از سایت دنیای زنانه به آموزش انواع نان می پردازیم.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *