نان گرده بوشهری

طرز تهیه نان گرده بوشهری محلی

طرز تهیه نان گرده بوشهری

نان گرده بوشهری یکی از نان های سنتی خوشمزه است که در نقاط مختلف کشورمان تهیه می شود. به این نان به دلیل گرد بودن آن به زبان محلی گرده گفته می شود.

 

نان گرده یک نان بسیار مقوی است و در تهیه آن از شیره خرما، زیره، کنجد و سیاه دانه استفاده می شود. ما به شما پیشنهاد می کنیم از آموزش این نان لذیذ و مقوی بهره ببرید.

 

نان گرده بوشهری

 

 

خرید آنلاین وسایل آشپزخانه و لوازم آشپزی از فروشگاه های اینترنتی

 

مواد لازم برای تهیه نان گرده بوشهری

 

1 آرد پنج لیوان
2 خمیر مایه دو قاشق غذاخوری
3 شیره خرما سه قاشق غذاخوری
4 نمک نصف قاشق چایخوری
5 رازیانه یک چهارم قاشق چایخوری
6 شکر یک لیوان
7 زردچوبه دو قاشق چایخوری
8 دارچین دو قاشق چایخوری
9 سیاه دانه دو قاشق چایخوری
10 زیره سیاه نصف قاشق چایخوری

 

طرز تهیه نان گرده بوشهری سنتی

برای تهیه این نان محلی ابتدا در یک ظرف خمیر مایه را به همراه یک لیوان آب ولرم می ریزیم و مخلوط می کنیم و روی ظرف را می پوشانیم.

بعد حدود ده دقیقه به آن استراحت می دهیم تا خمیر مایه به عمل بیاید. سپس در یک تابه نصف یک لیوان آب را با شکر روی حرارت قرار می دهیم.

بعد شیره خرما را به مخلوط آب و شکر به مواد اضافه می کنیم و هم می زنیم. بعد از آن در یک کاسه بزرگ آرد، نمک، زردچوبه و ادویه ها را می ریزیم و مخلوط می کنیم.

ترکیب خمیر مایه عمل به آمده را به آن اضافه می کنیم و مواد را هم می زنیم. مواد را خوب ورز می دهیم تا خمیر شکل بگیرد.

سپس میز کار خود را آرد پاشی می کنیم و خمیر را روی میز قرار داده و شروع به ورز دادن می کنیم. در صورت چسبنده بودن خمیر روی آن مقداری آرد می پاشیم تا یک خمیر لطیف بدست بیاید.

 

برای آموزش بیشتر آشپزی بخوانید:  خواص و مضرات زردچوبه 

 

سپس خمیر را در حین ورز دادن چند بار به سطح میز می کوبیم و خمیر را به شکل توپ در می آوریم و در یک ظرف قرار می دهیم و روی آن را می پوشانیم.

خمیر را به مدت یک شبانه روز در دمای نسبتا گرم قرار می دهیم روی آن را با یک پارچه ضخیم می پوشانیم. بعد از استراحت پف خمیر را می گیریم و چانه می کنیم.

چانه های نان را به اندازه مساوی می گیریم و هر کدام را با وردنه باز می کنیم و روی آن کنجد می پاشیم. برای طبخ این نان هم می توان از فر استفاده کرد و هم در تابه در روغن سرخ کرد.

 

برای مشاهده مقاله خواص دارچین  کلیک کنید.

 

اگر در فر تهیه می کنید در دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت نیم ساعت آن را بپرید و اگر در تابه تهیه می کنید با حرارت کم با مقداری روغن آن را سرخ کنید.

نان خوشمزه گرده بوشهری ما آماده سرو می باشد. نوش جان.

 

 

نان سنتی و محلی

برای مشاهده طرز تهیه نان های سنتی و محلی دیگر روی لینک زیر کلیک کنید.

طرز تهیه نان سنتی و محلی  

 

دستور پخت انواع نان

در این بخش از سایت دنیای زنانه به آموزش انواع نان می پردازیم.

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *