دستور پخت نان کاکولی

دستور پخت نان کاکولی خوشمزه

دستور پخت نان کاکولی بسیار ساده می باشد . نان کاکولی یک نان سنتی و محلی است که در شهر شهرکرد در تنور طبخ می شود. این نان دستور های پخت متفاوتی دارد.

پخت این نان بیشتر در ماه رمضان مرسوم است و جزء سوغات‌های خوشمزه این شهر به حساب می آید . نان کاکولی در ظاهر کمی با نان جو شباهت دارد البته این نان طعم شیرینی دارد.

در این نان خوشمزه از گردو خرد شده و کشمش استفاده شده است ، گردو دارای امگا 3 و سرشار از آنتی اکسیدان است و از سرطان و بیماریهای قلبی پیشگیری می کند.

کشمش به کار رفته در این نان سرشار از ویتامین دی می باشد و از پوکی استخوان جلوگیری می کند ، روی آن کنجد و سیاه دانه ریخته می شود و نانی بسیار مقوی و پر خاصیت است .

 

دستور پخت نان کاکولی

 

مواد لازم برای دستور پخت نان کاکولی

  • آرد نان فانتزی
  • شیر 1 لیوان
  • مایه خمیر 1 قاشق غذاخوری
  • شکر نصف لیوان
  • روغن برای سرخ کردن نصف لیوان
  • گردو خرد شده نصف لیوان
  • تخم مرغ 1 عدد
  • کشمش نصف لیوان
  • زردچوبه 1 قاشق چایخوری
  • نمک 1/4 قاشق چایخوری
  • زعفران 1 قاشق چایخوری

 

مواد رومال برای تهیه نان کاکولی

  • سیاه دانه 1 قاشق غذاخوری
  • کنجد 1 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ 1 عدد

 

طرز تهیه نان کاکولی

برای تهیه این نان خوشمزه ابتدا در یک تابه روغن می ریزیم و زردچوبه را داخل روغن تفت می دهیم . زعفران دم کرده را به همراه شیر به مواد تابه اضافه می کنیم.

بعد در یک ظرف دیگر تخم مرغ ، روغن ، مایه خمیر ، شکر ، کشمش و گردو را با هم مخلوط کرده و به مواد داخل تابه نمک و آرد را هم اضافه می کنیم تا خمیر یکدستی داشته باشیم.

روی ظرف را با کیسه نایلون می پوشانیم و به مدت 1 ساعت استراحت می دهیم تا خمیر حجم پیدا کند. سپس از خمیر چانه های 150 گرمی برمی داریم و خمیر را با استفاده از وردنه خیلی نازک باز می کنیم.

می توانیم با استفاده از دست روی خمیر را فرم دهیم . بعد نوبت رومال زدن نان است. با استفاده از فرچه مواد رومال شده را روی نان ها می زنیم و برای تزئین روی مواد کنجد یا سیاه دانه می پاشیم.

نان ها را به مدت نیم ساعت با دمای 175 درجه سانتیگراد داخل فر می پزیم. این نان ماندگاری بالایی دارد و به راحتی می توانید در یخچال یا فریزر آن را نگهداری کنید.نوش جان.

 

 

نان سنتی و محلی

برای مشاهده طرز تهیه نان های سنتی و محلی دیگر روی لینک زیر کلیک کنید.

طرز تهیه نان سنتی و محلی  

 

دستور پخت انواع نان

در این بخش از سایت دنیای زنانه به آموزش انواع نان می پردازیم.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *