طرز تهیه نان سوروک

طرز تهیه نان سوروک یزدی

طرز تهیه نان سوروک خوشمزه

طرز تهیه نان سوروک ساده و راحت می باشد و نیاز به فر ندارد، این نان در روغن کنجد سرخ می شود. نان سوروک یک نان روغنی است که متعلق به شهر یزد می باشد.

در ایام قدیم این نان را زردتشتیان یزد می پختند و در مراسم و جشن های آیینی خود سرو می کردند.

امروزه این نان را مسلمانان یزدی هم در سوگواری و در شب های پنجشنبه برای خیرات اموات خود می پزند.

گل رنگ (یک گیاه دارویی شبیه به زعفران است که در آشپزی و نانوایی استفاده می شود یا به عبارتی به زعفران تقلبی هم معروف است) استفاده شده است.

تخم گشنیز استفاده شده در این نان طعم عالی و بی نظیری به این نان بخشیده است.

 

پیشنهاد می کنیم آموزش این نان سوروک خوشمزه را در سایت دنیای زنانه فرا بگیرید و لذتش را ببرید.

 

طرز تهیه نان سوروک

 

خرید آنلاین وسایل آشپزخانه و لوازم آشپزی از فروشگاه های اینترنتی

 

مواد لازم برای تهیه نان سوروک

 

1 خمیر مایه بیست گرم
2 نمک یک قاشق چایخوری
3 شکر یک قاشق غذاخوری
4 روغن کنجد به مقدار لازم
5 گل رنگ یک قاشق غذاخوری
6 تخم گشنیز سه قاشق غذاخوری
7 آب دو پیمانه
8 آرد نان سنگک یک  کیلو

 

گل رنگ (یک گیاه دارویی شبیه به زعفران است که در آشپزی و نانوایی استفاده می شود یا به عبارتی به زعفران تقلبی هم معروف است)

 

طرز تهیه نان سوروک یزدی خوشمزه

در ابتدا در یک ظرف شکر را با خمیر مایه، کمی آرد، نصف پیمانه آب ولرم بریزید و با هم مخلوط کنید. اجازه دهید این مواد به مدت ده دقیقه بماند تا به عمل بیاید.

سپس در یک ظرف بزرگتر آرد ، نمک ، بقیه آب را بریزید و با هم مخلوط کنید. بعد گل رنگ و تخم گشنیز را آسیاب کنید و به مخلوط آرد و نمک و آب اضافه کنید.

سپس همه مواد را با هم حسابی مخلوط کنید و ورز دهید و بعد خمیر مایه به عمل آمده را به آن بیافزایید. در این مرحله خمیر بدست آمده را به مدت ده دقیقه کاملا ورز دهید.

 

برای مشاهده مقاله خواص نمک  کلیک کنید.

 

سپس خمیر را داخل یک کاسه قرار دهید و روی آن را با پارچه ای تمیز بپوشانید و اجازه دهید خمیر به مدت یک ساعت در جای گرم بماند تا استراحت کند.

بعد از استراحت کافی خمیر، انگشت خود را در خمیر فرو کنید اگر جای خمیر فرو رفته پر نشد یعنی خمیر شما آماده شده است.

سپس روی میز کار خود را آردپاشی کنید و خمیر را به اندازه تابه خود باز کنید. بعد تابه را روی حرارت قرار دهید و در آن روغن بریزید و خمیر خود را در آن  سرخ کنید.

یک طرف خمیر که حسابی سرخ شد و طلایی رنگ گردید طرف دیگر را سرخ کنید. در آخر بر روی نان سوروک آماده شده پودر قند و یا پودر پسته بریزید و سرو کنید.

حالا نان سوروک یزدی خوشمزه ما آماده خوردن است. نوش جان.

 

نان سنتی و محلی

برای مشاهده طرز تهیه نان های سنتی و محلی دیگر روی لینک زیر کلیک کنید.

طرز تهیه نان سنتی و محلی  

 

دستور پخت انواع نان

در این بخش از سایت دنیای زنانه به آموزش انواع نان می پردازیم.

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *