طرز تهیه نان بتنور لاری
طرز تهیه نان (تفتون) بتنور لاری
طرز تهیه نان بتنور لاری خیلی ساده است . این نان خوشمزه محلی، یک نان کنجدی برای شهر لارستان استان فارس می باشد.
نان بتنور لاری دارای بافت عالی است و بسیار خوش طعم می باشد ، در این نان خوشمزه از مهیاوه ، راجونه و زیره استفاده شده است .
بنابراین دارای عطر و طعمی متفاوت از بقیه نان ها می باشد و بسیار محبوب و پرطرفدار در لارستان است .
کنجد استفاده شده در این نان دارای مقدار زیادی آهن، مواد معدنی ، ویتامینB6 ، فیبر ، منیزیم ،تیامین، نیاسین ،مس ،فسفر و کلسیم هستند و خاصیت های زیادی دارد .
پیشنهاد می کنیم در سایت دنیای زنانه آموزش این نان خوشمزه را یاد بگیرید و لذتش را ببرید و تجربه ای متفاوت را بدست بیارید.
مواد لازم برای تهیه نان بتنور لاری
- آرد سفید 2 پیمانه
- خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری
- شیر خشک 3 قاشق غذاخوری
- آب ولرم 1 پیمانه
- روغن مایع 1/3 پیمانه
- شکر 1 قاشق غذاخوری
- کنجد به مقدار لازم
- مهیاوه و رنگ به مقدار لازم
- راجونه 1 قاشق غذاخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- زیره به مقدار لازم
طرز تهیه نان بتنور لاری
برای تهیه این نان خوشمزه ابتدا در یک ظرف خمیر مایه ، آب و شکر را با هم مخلوط کرده و چند دقیقه کنار می گذاریم تا به عمل بیاید.
در یک ظرف دیگر آرد، شیر خشک و نمک را می ریزیم و مواد را با هم مخلوط می کنیم. به مواد 1 قاشق راجونه اضافه می کنیم.
روغن مایع را همراه با خمیر مایه به عمل آمده به مواد اضافه کرده و همه مواد را خوب ترکیب می کنیم و ورز می دهیم.
اجازه می دهیم خمیر حدود 45 دقیقه استراحت کند. وقتی خمیر آماده شد مقداری از خمیر را بر می داریم و با دست پهن می کنیم.
روی خمیر مقداری رنگ، کنجد و مهیاوه می زنیم. خمیر ها را در فر می چینیم و با دمای 180 درجه به مدت 30 دقیقه داخل فر می گذاریم.
اجازه می دهیم نان بپزد و از گریل فر برای طلایی شدن روی نان استفاده می کنیم.نوش جان.
نکات
- مهیاوه یک نوع غذای آبکی به رنگ تیره است که طعم شور و تندی دارد که آن را از یک نوع ماهی ریز به نام موتو، درست میکنند که همراه با نان سرو می شود.
- راجونه همان نام محلی گیاه رازیانه می باشد.
نان سنتی و محلی
برای مشاهده طرز تهیه نان های سنتی و محلی دیگر روی لینک زیر کلیک کنید.
دستور پخت انواع نان
در این بخش از سایت دنیای زنانه به آموزش انواع نان می پردازیم.
سلام . مهیاوه یک نوع سس مخصوص مناطق جنوب هستش که با نوعی ماهی مخصوص و افزودنی های دیگری درست میشه که از این سس با اضافه کردن به نان های مختلف محلی که پخت میشه ، غذاهای متنوعی درست میشه
سلام ممنون از اطلاعاتتون