طرز تهیه نان خلفه

طرز تهیه نان خلفه( خرفه)

طرز تهیه نان خلفه خیلی راحت است. نان خلفه یا همان خرفه یک نان محلی گیلان است. این نان خیلی خوشمزه است و وجود کدو حلوایی در آن به نان طعم خاصی می دهد.

خیلی از افراد قدیمیه گیلان گیاه شنبلیله و خرفه را به اسم خلفه میشناسند. این نان به دلیل وجود کدو حلوایی خیلی خوشرنگ است.

کدو حلوایی خواص بسیار زیادی دارد و یک میوه پاییز و زمستانی است که منشا آن آمریکای شمالی است.

کدوتنبل سرشار از ویتامین C است و یک آنتی اکسیدان قوی است که به جلوگیری از آسیب UV و بهبود بافت پوست کمک می کند.

پیشنهاد می کنیم آموزش این نان خوشمزه را در سایت دنیای زنانه یاد بگیرید و حتما آن را بپزید و لذتش را ببرید.

 

طرز تهیه نان خلفه

مواد لازم برای تهیه نان خلفه

  • آرد گندم و برنج 4 لیوان
  • کدو حلوایی پخته شده 2 لیوان
  • نمک نصف قاشق چایخوری
  • پودر دانه شنبلیله یا دانه خرفه 1 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه نان خوشمزه خلفه گیلانی

برای تهیه نان خرفه ابتدا کدو حلوایی را خرد می کنیم و با مقداری شکر و آب می پزیم .بعد از پخت کامل کدو را پوره می کنیم.

دانه شنبلیه را کمی تفت می دهیم و با استفاده از آسیاب به صورت پودر در می آوریم. بعد آرد گندم و برنج را الک کرده و در یک ظرف بزرگ می ریزیم.

سپس پودر خرفه یا شنبلیله را همراه با نمک به آرد اضافه می کنیم. همه مواد را هم می زنیم تا به صورت خمیر در بیاید.

بعد خمیر را خوب ورز می دهیم .خمیر نباید نه خیلی شل باشد نه خیلی سفت. بعد در محیط گرم حدود 30 دقیقه به خمیر استراحت می دهیم.

بعد از زمان استراحت خمیر را گلوله می کنیم. محیط کار را آردپاشی می کنیم و گلوله های خمیر را با دست یا وردنه باز کرده و پهن می کنیم و آرد اضافه آن را می گیریم.

یک تابه را روی حرارت قرار می دهیم تا گرم شود. نان را از طرفی که آردی هست روی تابه می گذاریم.

حرارت باید ملایم باشد تا نان ها نسوزد. نان خیلی سریع می پزد و یک دقیقه زمان برای پخت نان کافی است.

به همین سادگی نان خرفه خوشمزه ما آماده می شود. معمولا گیلانی ها این نان را با تخم مرغ پخته می خورند.

نوش جان.

 

 

نان سنتی و محلی

برای مشاهده طرز تهیه نان های سنتی و محلی دیگر روی لینک زیر کلیک کنید.

طرز تهیه نان سنتی و محلی  

 

دستور پخت انواع نان

در این بخش از سایت دنیای زنانه به آموزش انواع نان می پردازیم.

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *