طرز تهیه نان قلیفی(نان سیستانی)
طرز تهیه نان قلیفی
طرز تهیه نان قلیفی بسیار ساده و راحت است ، این نان داخل قابلمه و بر روی گاز تهیه می شود، نان قلیفی نوعی نان شیرینی است که متعلق به استان سیستان و نان محلی زابل است .
این نان بسیار مقوی است و در آن از سیاه دانه ، کنجد ، رازیانه ، تخم گشنیز و زعفران استفاده می شود.
کنجد استفاده شده در این نان بسیار پر خاصیت و مقوی می باشد ، کنجد خاصیت ضد سرطانی دارد و برای تنظیم فشار خون بسیار مفید است .
کنجد قلب را تقویت می کند و از دیابت جلوگیری می کند .
پیشنهاد می کنیم حتما آموزش این نان محلی را از سایت دنیای زنانه یاد بگیرید و حتما آن را در منزل بپزید و در کنار خانواده و عزیزانتان میل کنید.
مواد لازم برای تهیه نان قلیفی
- خمیر مایه یک قاشق غذاخوری
- شیر نصف لیوان
- آرد گندم سه لیوان
- شکر یک قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار کم
- سیاه دانه ، رازیانه ، کنجد ، تخم گشنیز، زعفران به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار کم
- آب ولرم یک لیوان
- تخم مرغ دو عدد
طرز تهیه نان قلیفی خوشمزه (نان سیستانی)
در ابتدا داخل یک ظرف خمیر مایه و شکر و آب ولرم را بریزید و باهم مخلوط کنید .
اجازه دهید که خمیرمایه به مدت ده دقیقه بماند تا به عمل بیاید .
سپس در یک ظرف بزرگتر آرد را بریزید و خمیر مایه به عمل آمده را به آن اضافه کنید .
در این مرحله شروع به ورز دادن خمیر کنید و اگر خمیر سفت بود به آن کمی آب گرم اضافه کنید .
و برعکس اگر دید که خمیر شل است به آن کمی آرد اضافه کنید و به مدت پنج یا شش دقیقه خمیر را ورز دهید.
سپس روی خمیر را با پارچه ای تمیز بپوشانید و اجازه دهید به مدت دو ساعت بماند تا حجمش دو برابر شود.
بعد از گذشت این زمان پف خمیر را بگیرید و به آن تخم مرغ و رازیانه ، تخم گشنیز ، شیر ، سیاه دانه ، زعفران ، نمک و زردچوبه را اضافه کنید .
حسابی این مواد را با این دانه ها مخلوط کنید و هم بزنید تا اینکه به شکل مایه کیک دربیاید.
سپس یک قابلمه را بردارید و بر روی حرارت قرار دهید و آن را با روغن چرب کنید .
مواد خمیر را داخل قابلمه بریزید و روی در قابلمه دم کنی بگذارید و درش را ببندید تا یک طرف آن بپزد.
توجه کنید زیر قابلمه حتما شعله پخش کن بگذارید.
وقتیکه یک طرفش پخت آن را برگردانید و اجازه دهید که طرف دیگر آن سرخ شود و روی آن را کنجد بپاشید .
بعد ازپخت دو طرف نان گاز را خاموش کنید و به مدت ده دقیقه در قابلمه را باز نکنید.
سپس در قابلمه باز کنید و نان را برش دهید .
حالا نان قلیفی خوشمزه ما آماده خوردن است نوش جان.
نان سنتی و محلی
برای مشاهده طرز تهیه نان های سنتی و محلی دیگر روی لینک زیر کلیک کنید.
دستور پخت انواع نان
در این بخش از سایت دنیای زنانه به آموزش انواع نان می پردازیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.