طرز تهیه نان قلیفی(نان سیستانی)

طرز تهیه نان قلیفی

طرز تهیه نان قلیفی بسیار ساده و راحت است ، این نان داخل قابلمه و بر روی گاز تهیه می شود، نان قلیفی نوعی نان شیرینی است که متعلق به استان سیستان و نان محلی زابل است .

این نان بسیار مقوی است و در آن از سیاه دانه ، کنجد ، رازیانه ، تخم گشنیز و زعفران استفاده می شود.

کنجد استفاده شده در این نان بسیار پر خاصیت و مقوی می باشد ، کنجد خاصیت ضد سرطانی دارد و برای تنظیم فشار خون بسیار مفید است .

کنجد قلب را تقویت می کند و از دیابت جلوگیری می کند .

پیشنهاد می کنیم حتما آموزش این نان محلی را از سایت دنیای زنانه یاد بگیرید و حتما آن را در منزل بپزید و در کنار خانواده و عزیزانتان میل کنید.

 

طرز تهیه نان قلیفی

مواد لازم برای تهیه نان قلیفی

  • خمیر مایه یک قاشق غذاخوری
  • شیر نصف لیوان
  • آرد گندم سه لیوان
  • شکر یک قاشق غذاخوری
  • نمک به مقدار کم
  • سیاه دانه ، رازیانه ، کنجد ، تخم گشنیز، زعفران به مقدار لازم
  • زردچوبه به مقدار کم
  • آب ولرم یک لیوان
  • تخم مرغ دو عدد

طرز تهیه نان قلیفی خوشمزه (نان سیستانی)

در ابتدا داخل یک ظرف خمیر مایه و شکر و آب ولرم را بریزید و باهم مخلوط کنید .

اجازه دهید که خمیرمایه به مدت ده دقیقه بماند تا به عمل بیاید .

سپس در یک ظرف بزرگتر آرد را بریزید و خمیر مایه به عمل آمده را به آن اضافه کنید .

در این مرحله شروع به ورز دادن خمیر کنید و اگر خمیر سفت بود به آن کمی آب گرم اضافه کنید .

و برعکس اگر دید که خمیر شل است به آن کمی آرد اضافه کنید و به مدت پنج یا شش دقیقه خمیر را ورز دهید.

سپس روی خمیر را با پارچه ای تمیز بپوشانید و اجازه دهید به مدت دو ساعت بماند تا حجمش دو برابر شود.

بعد از گذشت این زمان پف خمیر را بگیرید و به آن تخم مرغ و رازیانه ، تخم گشنیز ، شیر ، سیاه دانه ، زعفران ، نمک و زردچوبه را اضافه کنید .

حسابی این مواد را با این دانه ها مخلوط کنید و هم بزنید تا اینکه به شکل مایه کیک دربیاید.

 

سپس یک قابلمه را بردارید و بر روی حرارت قرار دهید و آن را با روغن چرب کنید .

مواد خمیر را داخل قابلمه بریزید و روی در قابلمه دم کنی بگذارید و درش را ببندید تا یک طرف آن بپزد.

توجه کنید زیر قابلمه حتما شعله پخش کن بگذارید.

وقتیکه یک طرفش پخت آن را برگردانید و اجازه دهید که طرف دیگر آن سرخ شود و روی آن را کنجد بپاشید .

بعد ازپخت دو طرف نان گاز را خاموش کنید و به مدت ده دقیقه در قابلمه را باز نکنید.

سپس در قابلمه باز کنید و نان را برش دهید .

حالا نان قلیفی خوشمزه ما آماده خوردن است نوش جان.

 

 

نان سنتی و محلی

برای مشاهده طرز تهیه نان های سنتی و محلی دیگر روی لینک زیر کلیک کنید.

طرز تهیه نان سنتی و محلی  

 

دستور پخت انواع نان

در این بخش از سایت دنیای زنانه به آموزش انواع نان می پردازیم.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *