طرز تهیه نان کولیره کردستان

طرز تهیه نان کولیره

طرز تهیه نان کولیره راحت و جذاب است، این نان محلی خوشمزه متعلق به کردستان می باشد. این نان محلی خوشمزه و شیرین است و به زبان محلی به آن گیته یا کولیره می گویند.

نان کولیره را به عنوان شیرینی محلی و یا حتی غذای محلی می توان به حساب آورد.

در این نان خوشمزه از زردچوبه  استفاده شده است ، زردچوبه سرشار از ویتامین سی ، پتاسیم و آهن  و ویتامین ب 6 می باشد.

زردچوبه دارای کورکومین می باشد که این ماده کمک به درمان التهاب مزمن و یا مبارزه با التهاب در سطح مولوکولی می کند.

پبشنهاد می کنم آموزش این نان مقوی در سایت دنیای زنانه یاد بگیرید و حتما آن را بپزید و تجربه ای متفاوت را بدست بیارید .

 

طرز تهیه نان کولیره

مواد لازم برای تهیه نان کولیره

 

  • هل آسیاب شده یک قاشق چایخوری
  • خمیر مایه یک قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ دو عدد
  • وانیل یک قاشق چایخوری
  • کره آب شده یک لیوان
  • روغن یک لیوان
  • آرد سه لیوان
  • شیر ولرم یک لیوان
  • ماست یک قاشق چایخوری
  • نمک مقدار کمی
  • زردچوبه نصف قاشق چایخوری
  • زعفران دم کرده غلیظ یک قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر یک قاشق مربا خوری
  • کنجد یا سیاه دانه برای تزیین
  • شکر یک لیوان

طرز تهیه نان کولیره

در ابتدا در یک ظرف بزرگ و گود دو عدد تخم مرغ را همراه با وانیل ، شکر و هل آسیاب شده بریزید و با هم مخلوط کنید و حسابی هم بزنید.

سپس خمیر مایه را به همراه زردچوبه و زعفران دم کرده به آن اضافه کنید . بعد شیر ولرم را با ماست مخلوط کرده و همراه با کره آب شده و روغن  مایع به این مواد اضافه کنید.

سپس آرد را الک کنید و به همراه بیکینگ پودر و نمک به کل مواد کم کم اضافه کنید. سعی کنید همه مواد را حسابی با هم مخلوط کنید تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیارید.

بعد از اینکه کل مواد حسابی با هم ترکیب شدند روی آن را با پارچه ای تمیز بپوشانید و اجازه دهید به مدت دو ساعت استراحت کند تا حجمش دو برابر شود.

بعد از استراحت کافی خمیر ، رو ی میز کار خود را آرد پاشی کنید و خمیر را چانه گرفته و روی میز کار خود آن را با وردنه به اندازه نیم سانت باز کنید.

در این مرحله کمی شیر را با زرده تخم مرغ مخلوط کرده و خمیر ها را رومال کنید و در صورت دلخواه روی آن کنجد یا سیاه دانه بپاشید.

خمیرها را در سینی چرب شده با فاصله از هم بچینید و داخل فر به مدت بیست دقیقه با درجه حرارت 180 قرار دهید تا بپزد.

حالا نان کولیره خوشمزه ما آماده خوردن است .نوش جان.

 

 

نان سنتی و محلی

برای مشاهده طرز تهیه نان های سنتی و محلی دیگر روی لینک زیر کلیک کنید.

طرز تهیه نان سنتی و محلی  

 

دستور پخت انواع نان

در این بخش از سایت دنیای زنانه به آموزش انواع نان می پردازیم.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *