طرز تهیه نان خمیرترش

طرز تهیه نان خمیر ترش

طرز تهیه نان خمیر ترش

طرز تهیه نان خمیر ترش دارای پروسه تولید طولانی ای است و طعم بی‌نظیری دارد. نان خمیر ترش جزو نان های قدیمی است و کیفیت بالایی دارد.

در زمان قدیم از خمیر ترش در نقاط مختلف جهان استفاده می شد و نان خمیر ترش در میان مردم یک نان رایج قبل از آن که مایه خمیر صنعتی تولید شود به حساب می آمد.

نان خمیر ترش یک نان با تخمیر به مدت طولانی است که از لاکتوباسیلوس و مخمرهایی که به طور طبیعی رخ می‌دهند تولید می شوند.

این نان طعم ترش ملایمی دارد و با استفاده از مخمرهای کشت داده شده که ناشی از اسید لاکتیک تولید شده توسط لاکتوباسیلوس است بوجود می آیند.

 

به شما پیشنهاد می کنیم از آموزش آشپزی در سایت دنیای زنانه استفاده کنید و با آموزش نان خمیر ترش همراه ما باشید.

 

طرز تهیه نان خمیرترش

 

خرید آنلاین وسایل آشپزخانه و لوازم آشپزی از فروشگاه های اینترنتی

 

مواد لازم برای تهیه نان خمیر ترش

 

1 آرد یک کیلوگرم
2 استارتر خمیر ترش 100 گرم
3 گلوتن 10 گرم
4 نمک 10 گرم
5 آب 200 میلی لیتر

 

دستور پخت نان خمیر ترش

برای تهیه نان خمیر ترش ابتدا استارتر خمیر ترش آماده شده را از شب قبل با ۷۰ گرم آرد و ۱۰ گرم آب مخلوط می کنیم.

خمیر نسبتا شلی بدست می آید. خمیر را در یک ظرف می ریزیم و درب آن را می بندیم و در یخچال قرار می دهیم تا مخمر به عمل بیاید.

در روز بعد خمیرترش آماده شده را در ظرفی می ریزیم . آرد، آب و نمک را به آن اضافه کرده و مخلوط می کنیم.

خمیر چسبنده ای بدست می آید .خمیر را با استفاده از کاردک ورز می دهیم ولی مثل نان های معمول اینکار را نمی کنیم و خمیر را چنگ نمی زنیم.

خمیر را در یک محیط گرم به مدت چهار ساعت قرار می دهیم و هر ساعت یک بار خمیر را فولد می کنیم. (یعنی کناره های خمیر را بالا می آوریم و روی قسمت های دیگر می گذاریم.)

بعد از این زمان خمیر را روی سطح کار می گذاریم و به دو قسمت تقسیم می کنیم.

هر قسمت را چند بار فولد کرده و روی آن را با پارچه می پوشانیم. به خمیر مجدد حدود چهار ساعت استراحت می دهیم.

 

برای آموزش بیشتر آشپزی بخوانید:  خواص بی نظیر نمک 

 

تهیه نان در فر

فر را روی دمای ۲۶۰ درجه تنظیم می کنیم. این نان برای پخت به رطوبت نیاز دارد پس یک ظرف آب در فر قرار می دهیم.

روی خمیر مقداری آرد می پاشیم و می توانیم با چاقو روی آن برش ایجاد کنیم. خمیر را در یک قابلمه فلزی قرار داده و در قابمله را می گذاریم و نان را به مدت نیم ساعت در فر می پزیم.

سپس درب قابلمه را برداشته و برای طلایی شدن نان حدود یک ربع از گریل فر برای طلایی شدن روی نان استفاده می کنیم.

نان خمیر ترش خوشمزه ما آماده است. تهیه این نان زمان زیادی می برد ولی قطعا ارزش تهیه آن را دارد.

نوش جان.

 

نان مدرن

برای مشاهده طرز تهیه نان های مدرن دیگر روی لینک زیر کلیک کنید.

طرز تهیه نان مدرن  

 

دستور پخت انواع نان

در این بخش از سایت دنیای زنانه به آموزش انواع نان می پردازیم.

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *