طرز تهیه نان کماج

طرز تهیه نان کماج خوشمزه

طرز تهیه نان کماج خیلی راحت است. نان کماج یکی از نان های بسیار خوشمزه و شیرین معروف شهر های همدان و خراسان رضوی و مازندران می باشد.

این نان به دلیل وجود زرده تخم مرغ ، خرما و گردو خیلی خوش طعم و مغذی می باشد . نان کماج براي افطار در ماه رمضان و همچنین برای صبحانه به عنوان يك ميان وعده سالم خیلی مناسب می باشد.

خرما استفاده شده در این نان برای درمان بیماریهای روده ، کم خونی ، تسکین یبوست بسیار مفید است و سرشار از ویتامن k می باشد .

گردو هم سرشار از ویتامین ایی ، ب 6 ،مس ، فسفر است و برای سلامت مغز و قلب بسیار مفید است ، این نان به خاطر داشتن خرما ، کنجد و گردو طبعی گرم  دارد .

طرز تهیه نان کماج

طرز تهیه نان کماج و مواد اولیه

مواد لازم

  • خرما چرخ شده به میزان لازم
  • تخم مرغ 6 عدد
  • زرده تخم مرغ 1 عدد
  • شکر 1 لیوان
  • آرد 8 لیوان
  • شیر 2 لیوان
  • روغن مایع 1 لیوان
  • مایه خمیر 2 قاشق سوپ خوری
  • آب ولرم 1 لیوان
  • سیاه دانه به مقدار کافی
  • کنجد به مقدار کافی
  • گردو خرد شده به مقدار کافی

طرز تهیه نان کماج

تهیه خمیر این نان دو مرحله دارد . ابتدا در یک ظرف نصف ليوان شكر ، یک لیوان آرد و سه قاشق خمير مايه را با هم مخلوط مي كنيم.

خمير را در یک جاي گرم قرار می دهیم تا مايه خمير خوب به عمل آید. خمیر بایدخوب حجم پیدا کند .درمرحله بعد تخم مرغ ها را در ظرفي دیگر می ریزیم و با همزن هم می زنیم.

سپس شير، روغن و شكر را هم اضافه کرده و مجدد هم می زنیم .خميری که در مرحله اول تهیه کردیم را به ظرف دوم اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم.

آرد را الک کرده آن را هم اضافه می کنیم خوب هم می زنیم تا خمير به دست نچسبد. روي خمير را با یک کیسه فریزر می پوشانیم و در یک محیط گرم حدود 20 دقیقه قرار می دهیم تا حجم پیدا کند.

فر را از قبل گرم می کنیم و كف سيني را چرب کرده و مقداری از خمیر را به صورت گلوله ای برمی داریم . خرما و گردو خرد شده را داخل آن می گذاریم و به آن هر فرمی كه خواستید می دهید.

خمیر ها را در سيني می چینیم و روي آن را با استفاده از برس ،زرده تخم مرغ می زنیم و برای تزئین دانه كنجد يا سياه دانه می پاشیم.

خمیر را در فر با دمای 180 درجه و به مدت 20 دقيقه می پزیم. می توانیم شعله های بالای فر را روشن کنیم تا روي آن طلايي شود.

نان کماج خوشمزه و مقوی ما آماده سرو است.نوش جان.

 

 

نان سنتی و محلی

برای مشاهده طرز تهیه نان های سنتی و محلی دیگر روی لینک زیر کلیک کنید.

طرز تهیه نان سنتی و محلی  

 

دستور پخت انواع نان

در این بخش از سایت دنیای زنانه به آموزش انواع نان می پردازیم.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *