طرز تهیه نان فطیر و پخت مدرن

نان فطیر

طرز تهیه نان فطیر در ابتدا در شهر آذربایجان شرقی می باشد. نان فطیر به نانی گفته می شود که به خمیر آن عمل آوردنده نزده باشند و نرسیده باشد.

به برخی از شیرینی ها و نان شیرینی محلی و انواع نان های دیگر فطیر گفته می شود که در شهرهای مختلف کشور پخته می شوند.

فطیر علاوه بر آذربایجان شرقی در شهرهای اراک ،سبزوار، گناباد، هم تهیه می شود.

فطیر از نان های سنتی ایران می باشد که در تنور پخته می شود این نان به عنوان صبحانه و میان وعده و در هنگام سحر و افطار درماه رمضان هم سرو می شود.

این نان خوشمزه و بسیار مقوی است ، دارای ویتامین گروه ب می باشد ، باعث سیری در هنگام صبحانه می شود و برای تغذیه کودکان بسیار مفید است.

در صورت دلخواه اگر بر روی این نان کنجد بریزید خواص آن را دوبرابر می کند ، کنجد ارزش غذایی بسیار زیادی دارد .

حالا می خواهیم پخت نان فطیر را در فر به صورت مدرن به شما آموزش دهیم تا در منزل این نان را تهیه کنید و از بوی خوش نان و عطر بی نظیرش در منزل بهره ببرید و همراه خانواده میل کنید.

 

طرز تهیه نان فطیر

مواد لازم نان فطیر

  • آب گرم دو لیوان
  • شکر دو قاشق غذاخوری
  • آرد از قبل الک شده 4 لیوان
  • آب ولرم نصف لیوان
  • خمیر مایه دو قاشق چایخوری
  • نمک یک قاشق چایخوری
  • روغن مایع یک قاشق سوپ خوری
  • کنجد در صورت دلخواه

طرز تهیه نان فطیر

برای درست کردن نان فطیر ابتدا در یک لیوان آب و یک قاشق غذاخوری شکر و خمیر مایه را با هم مخلوط کنید و اجازه بدهید که خمیر مایه به عمل بیاید.

در این حین شکر ، نمک ، آب ولرم و یک لیوان از آرد را با هم مخلوط کنید و بعد از به عمل آمدن خمیر مایه آن را به این مواد اضافه کنید و به مدت ده دقیقه با هم مخلوط کنید.

اجازه بدهید که مواد با هم به مدت ده دقیقه دیگر استراحت کنند. سپس روغن مایع را به مواد اضافه کنید.

بعد بقیه آرد را به آرامی به مواد اضافه کنید و شروع به همزدن بکنید تا خمیری که بدست می آید دیگر به دستتان نچسبد.

سپس روی خمیر را با پارچه ای تمیز بپوشانید و به مدت دو ساعت اجازه بدهید که خمیر استراحت کند تا حجمش بیشتر شود.

لازم به ذکر است که فر را حتما از قبل گرم کنید. خمیر های استراحت داده شده را به قسمت های مساوی تقسیم کنید.

بعد از آردپاشی روی سطح کارتون با وردنه باز کنید و به شکل دلخواه خودتان بهش فرم دهید.

سپس در سینی که از قبل چرب شده بچینید و رویش را با کنجد تزیین کنید و بعد دوباره به مدت ده دقیقه اجازه بدهید تا استراحت کنند.

خمیر های فطیر آماده شده در فر با دمای 175 درجه به مدت نیم ساعت بگذارید داخل فر تا پخته شوند.

نان فطیر خوشمره ما بعد از نیم ساعت کاملا پخته شده است . نوش جان .

 

 

نان سنتی و محلی

برای مشاهده طرز تهیه نان های سنتی و محلی دیگر روی لینک زیر کلیک کنید.

طرز تهیه نان سنتی و محلی  

 

دستور پخت انواع نان

در این بخش از سایت دنیای زنانه به آموزش انواع نان می پردازیم.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *