خواص جو
خواص فراوان جو
خواص جو بی شمار است ، جو یکی از غلات سازگاری است که در آب و هوای مساعد و خاک حاصلخیز که آب به مدت زیادی در آن نگهداری می شود تولید و کشت می شود.
این گیاه در برابر گندم نسبت به خشکی مقاوم تر است ، بنابراین در مناطقی که با محدودیت آب مواجه هستند می تواند بیشترین محصول را تولید کند.
در ابتدا تولید جو در کشورهای اتیوبی و در آسیای شرقی آغاز شده است.
در کشور عزیز ما ایران جو ، بعد از گندم در رتبه دوم مقام سطح کشت می باشد. جو از نظر طب قدیم و سنتی ایران سرد و خشک می باشد.
جو دارای ویتامین های b1 ,b3 ,b5 ,b6 و همین طور دارای فسفر ، کلسیم ،آهن ، پتاسیم ، سلنیوم ، مس ، منیزیم ، بتاگلوکان و پروتئین می باشد.
جو به خاطر خواص بی نظیری که دارد در نان ها ، بیسکویت ها ، سوپ ها ، آش ها و در غذاهای مختلفی استفاده می شود.
از جو محصولاتی چون سمنو و ماء الشعیر ، عصاره مالت و کشک الشعیر درست می کنند.
خواص جو
- برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید می باشد.
- مصرف آن باعث کاهش کلسترول می شود.
- برای کم خونی مفید است.
- برای درمان نقرس مفید می باشد.
- نفخ شکم و درد را کاهش می دهد و برای درمان یبوست استفاده می شود.
- در رفع تشنگی موثر است.
- برای دستگاه گوارش و معده بسیار مفید می باشد.
- برای تقویت رشد مو و روشن شدن پوست بسیار مفید است.
- از سفید شدن مو جلوگیری می کند.
- ازسرطان و بیماری های قلبی پیشگیری می کند.
- باعث تقویت دندان ها و استخوانها می شود.
- از تشکیل سنگ های صفرا ساز جلوگیری می کند.
- از خطر ابتلا به دیابت حاملگی جلوگیری می کند.
- یک ادار آور قوی و از عفونت ادراری جلوگیری می کند.
- در تولید شیر مادران ماده ای محرکی می باشد.
مضرات و منع مصرف آن
افرادی که به گلوتن حساسیت دارند بهتر که آن را مصرف نکنند.
برای افرادی که طبع سردی دارند خوب نیست بهتر است همراه با شکر میل کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.