طرز تهیه نان گاتا خانگی

طرز تهیه نان گاتا خوشمزه خانگی

طرز تهیه نان گاتا خانگی خیلی ساده است . این نان ، یک نان بسیار خوشمزه است که به عنوان عصرانه با یک نوشیدنی گرم خیلی لذت بخش می باشد.

نان گاتا در هر محلی بطور خاصی درست می شود و یک نان خوشمزه ارمنی است و طرفداران خاص خودش را دارد.

برای تهیه و پخت این نان خوش طعم از شکر استفاده نمی شود ولی برای وسط نان از مغز های شکری ، گردویی و شکلاتی استفاده می شود.

گردو و شکلات استفاده شده در این نان طعم بسیار خوبی به این نان می دهد. ماندگاری این نان بالاست بنابراین می توان آن را در فریزر تا 4 هفته نگهداری کنید و بعد نوش جان کنید.

برای مشاهده ” آموزش انواع نان ” کلیک کنید.

 

طرز تهیه نان گاتا خانگی

طرز تهیه و مواد لازم نان گاتا خانگی

مواد لازم و طرز تهیه نان گاتا خانگی

  • کره یک قالب ( 250 گرم )
  • بیکینگ پودر 1/4 قاشق چایخوری
  • خمیر مایه 1/2 قاشق چایخوری
  • آرد نیم کیلو
  • نمک 1/4 قاشق چایخوری
  • تخم مرغ 3 عدد
  • شیر نصف لیوان

 

مواد لازم برای رومال نان گاتا خانگی

  • زرده تخم مرغ 1 عدد
  • زعفران به مقدار لازم

 

مواد لازم برای مغز شکلات گردویی نان گاتا

  • آرد 50 گرم
  • پودر قند 50 گرم
  • پودر کاکائو 2 قاشق سوپ خوری
  • کره 70 گرم
  • گردو به مقدار  لازم

 

طرز تهیه نان گاتا خانگی

برای تهیه نان گاتا خانگی ابتدا در یک ظرف تخم مرغ ها را می شکنیم و هم می زنیم . سپس شیر و خمیر مایه را به آن اضافه می کنیم و مجدد هم می زنیم.

بعد کره ای را که در دمای محیط گذاشتیم و نرم شده را به بقیه مواد اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم . بعد تمام مواد خشکمون ، آرد، بکینگ پودر و نمک را اضافه کرده و خوب ورز می دهیم.

میز کار را آماده می کنیم. مقداری آرد روی آن می پاشیم و خمیر را روی میز قرار می دهیم و شروع می کنیم به ورز دادن خمیر تا یک خمیر یکدست بدست بیاید.

در حین کار برای نچسبیدن خمیر به دست روی آن کمی آرد می پاشیم . خمیر آماده را در ظرفی دیگر قرار می دهیم و با یک پلاستیک روی آن را می پوشانیم.

حدود 30 دقیقه به خمیرمان استراحت می دهیم . بعد از زمان استراحت ، خمیر را به اندازه های کوچک و مساوی تقسیم و چانه می گیریم.

طرز تهیه مغزی شکلات گردویی برای نان گاتا

کره را روی حرارت کم می گذاریم و پودر کاکائو را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم . وقتی کاملا حل شدند از روی حرارت برمی داریم.

در یک تابه آرد را تفت داده و پودر قند را به آن اضافه می کنیم . بعد گردوهای خرد شده را هم به این مخلوط اضافه می کنیم.

در آخر خمیرها را کمی نازک با وردنه باز می کنیم . از مغزی مخصوص گاتا وسط خمیر می گذاریم و خمیر را می بندیم. خمیر را با دست کمی فشار می دهیم تا پهن تر شود.

بعد خمیر ها را در سینی فر می چینیم و اجازه می دهیم تا خمیر ها برای نیم ساعت دیگر بمونن . از قبل فر را در دمای 200 درجه روشن می کنیم که گرم شود.

بعد از استراحت خمیرها ، رومال زرده تخم مرغ و زعفران را با استفاده از برس روی خمیر می زنیم و به مدت نیم ساعت می پریم البته از مغزی شکر هم می توان استفاده کرد.

مغزی شکلاتی گردویی که تهیه کره ایم را داخل خمیر گاتا می گذاریم.

نان گاتای خوشمزه ما آماده سرو است. نوش جان.

 

نان خانگی

برای مشاهده طرز تهیه نان های خانگی دیگر روی لینک زیر کلیک کنید.

طرز تهیه نان خانگی 

 

دستور پخت انواع نان

در این بخش از سایت دنیای زنانه به آموزش انواع نان می پردازیم.

 

2 پاسخ
    • n_akbari
      n_akbari گفته:

      سلام ممنونم از نظر شما
      بهتر است از آرد سفید و آرد سه صفر که مخصوص شیرینی پزی است برای این نان استفاده شود.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *