طرز تهیه نان پی پخ خانگی جهرمی

طرز تهیه نان پی پخ خانگی

طرز تهیه نان پی پخ خانگی بسیار ساده و با مواد اولیه در دسترس می باشد و  پخت یک نان بدون فر می باشد. نان پی پخ یک نان بسیار خوشمزه و پر خاصیت می باشد.

نان پی پخ متعلق به شهر جهرم و کرمان است و یک غذای سالم و سنتی جهرمی‌ها به حساب می آید.

این نان در ایران قدمت زیادی دارد و در مناطق مختلف با نام های متفاوت پخته می شود و نام دیگر آن در ایران کلانه است.

در این نان از اسفناج ، پیاز و پیازچه  استفاده شده است. پیشنهاد می کنیم این نان ساده و خوشمزه را در منزل تهیه کنید.

تجربه خوردن و پختن یک نان متفاوت را بدست بیارید. شما می توانید این نان را در یک ماهیتابه چدنی بر روی گاز بپزید.

 

ظرز تهیه نان پی پخ خانگی

 

مواد لازم برای تهیه نان پی پخ

  • پیازچه یا پیاز به میزان دلخواه
  • اسفناج 300 گرم
  • خمیر مایه  یک قاشق غذاخوری
  • نمک یک قاشق چایی خوری
  • آرد 500 گرم
  • آب ولرم یک و نیم لیوان
  • روغن کنجد دو قاشق غذاخوری
  • شکر یک قاشق مرباخوری

 

 طرز تهیه نان پی پخ (پیتزا جهرمی)

در ابتدا در یک ظرف شکر و آب ولرم و خمیر مایه را باهم مخلوط کنید و اجازه دهید که خمیر مایه به عمل بیاید. سپس در یک ظرف بزرگ آرد را ریخته و وسط آرد را گود کنید و بغد روغن زیتون  را بریزید.

بعد از اینکه خمیر مایه به عمل آمد آن را داخل ظرف آرد به همراه آب ولرم بریزید. سپس شروع کنید به مخلوط کردن این مواد باهمدیگر و توجه کنید که حتما آب را کم کم به این مواد اضافه کنید.

در این مرحله روی نان را با پارچه ای تمیز بپوشانید و اجازه دهید نان به مدت یک ساعت استراحت کند تا حجمش بیشتر شود.

بعد از اینکه خمیر استراحت کافی را کرد روی میز کار خود را آردپاشی کنید. سپس خمیر را به قسمت های مساوی تقسیم کنید و چونه بگیرید.

خمیرها را با وردنه باز کنید و به صورت خمیری نازک و به شکل دایره دربیارید.

 

طرز تهیه مواد میانی خمیر نان پی پخ خانگی و پخت آن

پیازچه و یا پیاز و اسفناج را در نیمه خمیر قرار دهید و نمک روی آن بپاشید.

در این مرحله لبه های خمیر را به روی هم بیارید و یا  با چنگال بهش فرم دهید.

ظرف چدنی خود را روی اجاق بگذارید تا داغ شود ، سپس خمیرها را  روی ظرف چدنی یا تابه ای چدنی قرار دهید.

یک طرف آن که پخته شد طرف دیگر را برگردانید تا بپزد.

بعد از پخت نان  در یک ظرف قرار دهید و برای ماندگاری بیشتر روی آن را پارچه ای تمیز نخی بپوشانید.

حالا نان پی پخ خانگی  خوشمزه ما آماده خوردن است. نوش جان.

 

 

نان خانگی

برای مشاهده طرز تهیه نان های خانگی دیگر روی لینک زیر کلیک کنید.

طرز تهیه نان خانگی 

 

 

دستور پخت انواع نان

در این بخش از سایت دنیای زنانه به آموزش انواع نان می پردازیم.

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *