طرز تهیه نان کروسان
طرز تهیه نان کروسان فرانسوی
طرز تهیه نان کروسان ساده و در ظاهر هلالی یا صدف مانند می باشد. تاریخچه نان کروسان ریشه در کشور اتریش دارد.
نان کروسان در اصل جزء شیرینی های اصیل فرانسوی هم به حساب می آمده که همیشه برای صبحانه سرو می شده.
نان کروسان خیلی نرم و دارای انعطاف می باشد و ماندگاری خوبی دارد. این نان بخاطر لطافتی که دارد و بخصوص برای صبحانه و عصرانه وعده خوبی است.
در این نان از شکلات استفاده شده است ، شکلات خواص بسیار زیادی دارد ، شکلات برای سلامت قلب مفید است .
شکلات مخصوصا شکلات تیره ، خواص ضد التهابی دارد و سرشار از آنتی اکسیدان است . این نان برای عصرانه و میان وعده برای کودکان مناسب است .
مواد لازم برای تهیه نان کروسان
- آرد 2 لیوان
- خمیر مایه 1 قاشق چایخوری
- تخم مرغ 2 عدد
- شیر 1/4 لیوان
- شکر 2 قاشق غذاخوری
- کره 150 گرم
- نمک مقداری
- آب (ولرم) 1/4 لیوان
- شکلات چیپسی مقداری
طرز تهیه نان کروسان فرانسوی
برای تهیه نان کروسان، اول در یک ظرف گود آب ، یک قاشق شکر و خمیر مایه را می ریزیم. اجازه می دهیم تا خمیر مایه حدود 10 دقیقه به عمل بیاید.
بعد در یک قابلمه نمک ، بقیه شکر ، 50 گرم کره و شیر را می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
مواد را داخل ظرفی می ریزیم و آرد را هم به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم.
خمیر مایه را هم به آن اضافه می کنیم و با دست خوب هم می زنیم تا یک خمیر نرم بدست بیاید.
خمیر را حدود ۵ دقیقه خوب ورز می دهیم و داخل کاسه ای که از قبل چرب کردیم می گذاریم.
روی آن را با یک کیسه نایلون می پوشانیم و حدود یک ساعت در یک جای گرم می گذاریم تا خمیر استراحت کند و حجم پیدا کند.
بعد از اینکه خمیر حجیم شد ، دوباره روی کاسه خمیر را با نایلون می پوشانیم و به مدت ۲ ساعت در یخچال می گذاریم تا خمیر مجدد استراحت کند.
روی کاغذ روغنی بقیه کره را می مالیم و داخل فریزر می گذاریم تا سرد و سفت شود. روی سطح کار آرد می پاشیم ، خمیر را با وردنه پهن می کنیم و کره سرد شده را در وسط آن قرار می دهیم.
فرم دهی به خمیر کروسان
لبه های خمیر را روی هم می آوریم و به هم می چسبانیم . بعد خمیر را چند تا می زنیم . بعد از تا زدن خمیر آن را به مدت نیم ساعت داخل یخچال می گذاریم.
سپس خمیر را با وردنه پهن کرده و مجدد تا می زنیم. در آخر خمیر را روی سطح کار نازک پهن می کنیم و به شکل مثلثی برش می زنیم.
می توانیم در این مرحله شکلات چیپسی ها را وسط خمیر بریزیم و خمیر را از قسمت پهن مثلث به سمت باریک آن رول کنیم و دوباره آن را به مدت نیم ساعت داخل یخچال قرار دهیم.
این کار را چند بار تکرار می کنیم تا کره به تمام لایه ها نفوذ کند. خمیر را داخل سینی فر قرار می دهیم و حدود ۲ ساعت به آن استراحت می دهیم تا حجم آن دو برابر شود.
برای رومال نان کروسان ، زرده تخم مرغ را با مقداری شیر حل کرده و روی خمیرها می مالیم.
خمیرها را در دمای ۲۰۰ درجه و به مدت یک ربع در فر می پزیم و اجازه می دهیم تا روی آن کمی طلایی شود.
نان کروسان خوشمزه و لطیف ما آماده سرو است.
نوش جان.
دستور پخت انواع نان
در این بخش از سایت دنیای زنانه به آموزش انواع نان می پردازیم.
سلام. من خیلی خیلی ازتون سپاسگزارم که بدون هیچ چشمداشتی دستورات نان رو اینقدر زیبا و روان می گذارید. هر چه درست می کنم فوق العاده و بی نظیر میشه. واقعا ممنونم از حسن نیتتون. اگه فرصت کردید به پیج من سر بزنید نتیجه دستپخت دستورات شماست noon_khoone
سلام عزیزم ممنون از شما خوشحالیم از رضایتمندی شما
حتما به پیچ شما سر می زنیم ، دوست عزیز موفق و پیروز باشید .