طرز تهیه نان چمچمو نان سنتی جزیره قشم
طرز تهیه نان چمچمو
طرز تهیه نان چمچمو بسیار سریع و آسان می باشد. این نان سنتی در جزیره قشم و مخصوصا در گهان ، هلر و دولاب در منازل پخته می شود.
این نان محلی خوشمزه را به راحتی می توانید بدون فر و در ماهیتابه سرخ کنید. این نان خوشمزه را به عنوان صبحانه با شیره ، شکر ، دوشاب ، مربا و عسل میل می کنند.
این نان سنتی قدمت بسیار زیادی در جزیره قشم دارد ، پیشنهاد می کنم این نان خوشمزه را در منزل تهیه کنید و همراه خانواده نوش جان کنید.
آرد به کار رفته در این نان خوشمزه دارای ویتامین ب می باشد ، همین طور تخم مرغ استفاده شده دارای ویتامین دی می باشد.
شیره و عسلی که همراه با این نان خوشمره در وعده صبحانه سرو می شود بسیار مقوی است و انرژی زیادی به شما در ساعات اولیه روز می بخشد.
مواد لازم
- تخم مرغ یک عدد
- شیر یک لیوان
- شکر چهار قاشق چایخوری
- نمک یک قاشق چایخوری
- آرد سه لیوان
- نمک یک قاشق چایخوری
- خمیر مایه سه قاشق چایخوری
طرز تهیه نان چمچمو
در ابتدا شیر را با یک قاشق از شکر و خمیر مایه در یک ظرف ریخته و با هم مخلوط کنید.
اجازه بدهید که به مدت ده دقیقه بماند تا خمیر مایه به عمل بیاید.
بعد روغن ، نمک و مابقی شکر و تخم مرغ را در یک ظرف دیگه با هم مخلوط کرده و حسابی هم بزنید.
سپس چند قاشق از آرد را کم کم با خمیر مایه به عمل آمده اضافه کنید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.
سپس آن را به کل مواد اضافه کرده و بعد بقیه آرد را به همه مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید تا خمیر یکدستی بدست بیاید.
بعد از اینکه خمیر یکدستی بدست آمد خمیر را جمع کنید و بعد روی میز کار خود را آرد پاشی کنید.
خمیر را به مدت ده دقیقه حسابی ورز دهید تا خمیر لطیفی به عمل بیاد ، این کار را می توانید با کوبیدن خمیر روی میز کار انجام دهید.
روی خمیر را با پارچه ای تمیز بپوشانید و اجازه دهید به مدت یک ساعت استراحت کند تا حجم آن دو برابر شود.
بعد از استراحت خمیر را با وردنه باز کنید و به شکل گرد به آن فرم دهید و سپس آن را در روغن سرخ کنید.
نان چمچمو خوشمزه ما آماده خوردن است . نوش جان.
نان سنتی و محلی
برای مشاهده طرز تهیه نان های سنتی و محلی دیگر روی لینک زیر کلیک کنید.
دستور پخت انواع نان
در این بخش از سایت دنیای زنانه به آموزش انواع نان می پردازیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.