طرز تهیه نان قتلمه(نان مازندارنی)
طرز تهیه نان قتلمه
طرز تهیه نان قتلمه به راحتی و ساده می باشد ، این نان قتلمه بدون فر و در ماهیتابه و روغن سرخ و تهیه می شود.
این نان محلی متعلق به استان مازندران است و در ایام ماه رمضان بسیار پرطرفدار است.
این نان شبیه به شیرینی می باشد و بسیار خوشمزه است و گاهی اوقات کنار دسر فرنی هم سرو می شود.
گلاب استفاده شده در این نان علاوه بر اینکه عطر و طعم بی نظیری به این نان می دهد دارای خواص بسیاری زیادی می باشد .
گلاب سرشار از ویتامین سی و ویتامین ایی می باشد و گلاب دارای طبیعتی گرم و معتدل است و برای سلامت معده ، قلب ، کبد و اعصاب بسیار مفید است .
پیشنهاد می کنیم آموزش این نان محلی خوشمزه را در سایت دنیای زنانه یاد بگیرید و حتما آن را در منزل تهیه کنید و در یک عصر دل انگیز کنار خانواده میل کنید.
مواد لازم برای تهیه نان قتلمه
- شیر گرم یک لیوان
- شکر یک قاشق غذاخوری
- آرد به میزان لازم
- تخم مرغ یک عدد
- خمیر مایه فوری یک قاشق چایی خوری
- زعفران به دلخواه
- گلاب سه قاشق غذاخوری
طرز تهیه نان قتلمه
در ابتدا در یک ظرف همه مواد را به جز آرد با هم مخلوط کنید ، سپس آرد را کم کم به این مواد اضافه کنید.
همه مواد را باهم مخلوط کنید و هم بزنید تا جایی که یک مایه غلیظ مانند غلظت ماست بدست بیاید و از قاشق به راحتی بریزد.
سپس این مواد را در یک ظرف دردار بریزد و اجازه دهید به مدت یک ساعت در محیط گرم استراحت کند.
در این مدت استراحت ، خمیر مایه به عمل آمده و شروع به حباب زدن می کند.
خمیر این نان آماده شده است ، بعد یک ماهیتابه را بگذارید روی حرارت و در آن روغن بریزید.
وقتیکه روغن حسابی داغ شد مایه خمیری که آماده شده است را داخل روغن بریزید و سرخ کنید.
در صورت تمایل می توانید آرد را بیشتر بریزید یا مایه ای مثل دونات داشته باشید .
هنگامیکه نان های قتلمه کاملا در روغن سرخ کنید و بعد از سرخ کردن نان ها ، آن ها را روی چند تا دستمال کاغذی بریزید تا روغنش گرفته شود.
سپس روی نان قتلمه پودر قند بریزید و سرو کنید.
حالا نان قتلمه خوشمزه ما آماده خوردن است نوش جان.
نان سنتی و محلی
برای مشاهده طرز تهیه نان های سنتی و محلی دیگر روی لینک زیر کلیک کنید.
دستور پخت انواع نان
در این بخش از سایت دنیای زنانه به آموزش انواع نان می پردازیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.